Prémium húsok

Az MCS Vágóhíd Zrt. elkötelezett a fogyasztói igények magas szintű, kiváló termékekkel való kiszolgálása mellett. Napjainkban a fogyasztók egyre tudatosabbak – és mivel az élelmiszer bizalmi termék, nem csoda, hogy a vásárlók egyre nagyobb része szeretne teljesen tisztában lenni az asztalára került étel eredetével. Tudjuk, hogy vásárlóink és fogyasztóink elvárják tőlünk, hogy ennek teljesítése érdekében ismerjük az alapanyagaink eredetét és biztosítsuk azok kiváló minőségét. A Bonafarm Csoport sertéságazata és az MCS Vágóhíd közös együttműködése nyomán születtek meg azok a közös fejlesztések, amik eredményeként 2018 év végén polcokra kerültek azok a magas hozzáadott értékkel rendelkező húsok, melyek három alappillére a teljes élettartam alatt kizárólag GMO-mentes takarmány felhasználása, a felelős antibiotikum használat és a magasabb állatjóléti körülmények biztosítása.

gmo-mentes-ikon
 • GMO-mentes takarmány a teljes élettartam alatt
 • Keveréktakarmányok előállítása a magyarországi és az európai uniós GMO-mentes rendeleteknek megfelelően
 • Tanúsítottan 100 %-ban GMO-mentes takarmány-alapanyagok felhasználásával
antibiotikum-mentes-ikon
 • Antibiotikum-mentes takarmánnyal hizlalt sertések
 • Felelős antibiotikum felhasználás
 • Humánegészségügyben kritikus antibiotikumok használatának mellőzése
magas-allatjolet-ikon
 • Global G.A.P. állatjóléti tanúsítással rendelkező telepek
 • Alacsonyabb telepítési sűrűség, több férőhely, kevesebb stressz
 • Környezetgazdagító elemek, játékok
Prémium termékcsalád
prémium szeletelt tarja
Sertéstarja
csont nélkül, szeletelt
prémium szeletelt karaj
Sertéskaraj
csont nélkül, szeletelt
prémium szeletelt sertéscomb
Sertéscomb
csont nélkül, szeletelt
Prémium göngyölt szűzpecsenye
Sertés szűzpecsenye
göngyölt
prémium oldalas
Sertés oldalas
csontos, darabolt
prémium darálthús
Sertés darálthús
7%-os zsírtartalommal
prémium darálthús
Sertés darálthús
20%-os zsírtartalommal
prémium darálthús
Sertés darálthús
30%-os zsírtartalommal
prémium sertéslapocka gulyáshús
Sertéslapocka gulyáshús
kockázott

A fenti kritériumoknak való megfelelést független, harmadik felek tanúsítják az MCS Vágóhíd Zrt-nek. Így a PICK Friss hús logóval ellátott termékek legnagyobb előnye a szigorú előírásoknak való megfelelés és a teljes nyomonkövethetőség. Mi tudjuk, hogy fogyasztóinknak ez a legfontosabb, és segíteni szeretnénk abban, hogy ezen a területen minél pontosabb ismeretekkel rendelkezzenek. Így lássuk, mit is jelentenek az egyes ikonok!

gmo-mentes-ikon

Mik azok a GMO-k?

Maguk a GMO-k olyan genetikailag módosított szervezetek, amelyekben a genetikai örökítő anyagot (DNS-t) mesterségesen átalakították úgy, ahogy az a természetben nem fordul elő.

GMO-mentesség sertéshúsnál

GMO-mentes termelésből származónak minősített hús esetében a kiindulópont a GMO-mentes takarmány. A génmódosított alapanyagokból készült takarmányok a hagyományos takarmánynövények növényvédőszerekkel, kártevőkkel, vírusokkal szembeni nagyobb fokú ellenálló képességének érdekében kifejlesztett és létrehozott génmódosított változatai. Sertéshús esetében akkor használható a „GMO-mentes termelésből” jelölés, ha az állat választástól számítva, legalább az utolsó 4 hónapban nem volt GMO-s alapanyagot tartalmazó takarmánnyal etetve. Ez a Bonafarm Csoport sertéstelepein a teljes élettartamra, tehát a malacok születésétől kezdődően igaz. A GMO-mentesség további feltétele az állati eredetű termékeknél, hogy az állatok GMO-mentes etetése az élelmiszerláncban nyomon követhető legyen. A GMO-mentes tanúsítvány használatához szigorú hazai és nemzetközi szabályozásoknak kell eleget tenni.

GMO-mentesség a Bonafarm Csoportnál

A Bonafarm integrált élelmiszergazdasági vállalatcsoport a vetőmag-előállítástól kezdve a szántóföldi növénytermesztésen, takarmánykeverésen, sertéshizlaláson és -feldolgozáson keresztül olyan, a teljes termékpályát lefedő nyomonkövetési rendszert épített ki, mely minden pontján megfelel a hatályos GMO-mentes termelésről szóló jogszabályoknak.

takarmany

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. takarmánykeverő üzemeiben gyártott keveréktakarmányok előállítása a magyarországi és az európai uniós GMO-mentes rendeleteknek megfelelően történik, amit rendszeres GMO laborvizsgálatokkal igazolnak.

malac

A Bonafarm Csoport sertéstelepein nevelt sertéseket, azok teljes élettartama alatt, száz százalékban genetikailag módosított összetevőktől mentes keveréktakarmányokkal etetik.

hus

A sertések vágását és feldolgozását az MCS Vágóhíd Zrt., a Bonafarm Csoport stratégiai partnere végzi, a hazai és európai uniós nyomonkövetési előírásoknak és elvárásoknak, valamint a legmagasabb szintű élelmiszerbiztonsági rendszereknek (HACCP, IFS Food V6, TFMS V6) megfelelve.

antibiotikum-mentes-ikon

Antibiotikum-mentes takarmányozás

A PICK Friss hús logóval ellátott termékek alapanyagául szolgáló sertések a hizlalás során kizárólag 100%-ban antibiotikum-mentes takarmányt kapnak, melyet szigorú nyomonkövetés biztosít.

Mik azok a kritikus antibiotikumok?

Napjainkban egyre több szervezetet és fogyasztót foglalkoztat az antibiotikum-rezisztencia kérdése. Erre reagálva az Egészségügyi Világszervezet elkészítette azt a listát, amely tartalmazza a humánegészségügyben fontos antibiotikumokat. Sertéstelepeinken teljesen mellőzzük az Egészségügyi Világszervezet által elfogadott, az emberek számára legkritikusabb prioritású antimikrobiális szerek felhasználását. Ide tartoznak például a kinolonok, makrolidek és ketolidek, cefalosporinok (3., 4. és 5. generációs) vagy polimixinek.

Mit jelent a felelős antibiotikum használat?

A felelős antibiotikum használat értelmében fontosnak tartjuk az antibiotikumok hatásait az emberi egészségre és állatjólétre vonatkozóan, ezek közül kiemelve azokat amelyek a humángyógyászatban fontosak. Emiatt a sertés telepeken nincs rutinszerű, sem növekedés serkentő célú antibiotikum-felhasználás, valamint teljesen mellőzzük a humánegészségügyben legkritikusabbnak tartott antibiotikumok felhasználását. Rutinszerűen egyáltalán nem használunk antibiotikumot – tehát nem kezeljük megelőzés céljával a sertéseket. Törekszünk az antibiotikum-felhasználás lehető legalacsonyabb szintre való csökkentésére és ezt rendszeresen monitorozzuk. Alapvető célunk, hogy beszállító partnereink a lehető legminimálisabbra csökkentsék az antibiotikum felhasználást, a sertések jóllétének mindenkori biztosítása mellett. Természetesen sertéseink egészsége és jólléte számunkra a legfontosabb, így amennyiben egy sertés megbetegedik és semmilyen más kezelés nem áll rendelkezésre, valamint a telepet rendszeresen ellátó állatorvos úgy rendelkezik, a fenti antibiotikumok használhatóak. Ebben az esetben a kezelt sertések minden esetben külön jelöléssel kerülnek a vágóhídra, biztosítva azok elkülönítését.

magas-allatjolet-ikon

Mit jelent pontosan a magas állatjólét?

A vágóhídra leadott hízók olyan telepeken születtek és nevelkedtek, amelyek magas állatjóléti státusszal rendelkeznek. Ezeken kimagasló figyelmet fordítunk a koca, malac és hízó jóllétre és egészségre, valamint a megnyugtató környezet biztosítására. A Bonafarm Csoport sertéstelepeinek magas állatjóléti státuszát GlobalG.A.P. tanúsítvány igazolja.

Mi a Global G.A.P.?

A Global G.A.P. (G.A.P. = Good Agricultural Practice, azaz „jó mezőgazdasági gyakorlat”) egy nemzetközi szabvány, ami mára már a világ vezető Farm Assurance programja, több mint 100 országban jelen van. A jó mezőgazdasági működés alapjait határozza meg, szigorú előírásokat megfogalmazva többek között az állattenyésztés és hízlalás minden területére. Ezek teljesítésekor a fogyasztók biztosak lehetnek abban, hogy az alapanyagok nyomonkövethető és szigorú állattenyésztési elvárásoknak megfelelő telepről származnak.

Miben nyilvánul meg a magas állatjólét?

A telepeken a magas állatjólétet, így a sertések stressz-mentes, megnyugtató környezetét több dologgal is biztosítjuk. Párat kiemelve:

 • Higiénikus környezet
 • Gondos nevelés, odafigyelés
 • Az előírtnál alacsonyabb telepítési sűrűség (30-45%-kal nagyobb férőhelyet biztosítva az előírtnál)
 • Jó szellőztetés és levegőminőség
 • környezetgazdagító elemek és játékok, amivel a sertések kíváncsi természetükből adódóan nagyon szeretnek játszani
 • Kivételesen alacsony szállítási idő a telepekről a vágóhídra (ez minden esetben kevesebb, mint 3 óra –a jogszabály az EU-ban maximum 8 órát ír elő)

És hogy mit profitál mindebből a fogyasztó?

Minden egyes, az MCS Vágóhídra érkezett sertés esetében teljes mértékben tisztában vagyunk azok származásával, takarmányozásával és nevelésével. Ez a zárt, integrált és szigorúan nyomonkövetett rendszer teszi lehetővé azt, hogy a fogyasztók asztalára teljes mértékben biztonságos élelmiszer kerüljön. A PICK Friss hús logóval ellátott termékek 100%-ban megbízható, magyar gazdaságban, gondos nevelés mellett nevelkedtek.

 

Pick logo