Íz-emlék-képek

A több mint 150 éves múltra visszatekintő PICK és a generációk ízemlékeit meghatározó szalámis élmények inspirálták azokat a grafikusokat, akiknek alkotásaiból kiállítás nyílik Buda kulturális főutcájában, a Bartók Béla úton, a KultPont Galéria és Közösségi Térben. A különleges tárlaton a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi és jelenlegi hallgatói mutatják be többek között azokat a műveket, amelyek szalámihoz kapcsolódó ízemlék-történeteiket keltik életre. 

 

Az ízek és a design mestereinek közös törekvése, hogy olyan maradandó alkotásokat hozzanak létre, amelyek generációkon át képesek megmaradni az emberek emlékezetében, és az együtt átélt élményekre alapozva segítik a közösségek megerősítését is. A PICK a téliszalámival már-már művészi szintre emelte a hagyományokat megőrző, de folyamatosan megújuló, különleges és időtálló termékek létrehozását, amelyekhez generációk emlékei kötődnek. Ez adta az ötletet a tehetséges grafikusok felkérésére, akik által nem megszokott módon tudnak felelevenedni ezek az emlékek. Márciusban ilyen egyedi alkotások debütáltak a PICK szalámik mellé csomagolt vászontáskákon, majd útnak indult a legnagyobb magyar húsipari márka és a MOME közös művészeti kollaborációja. A MOME, több generációt is képviselő, 19 alumni és 5 jelenlegi hallgatójának munkáit szakmai zsűri értékeli és díjazza a legjobbakat a május 8-ai ünnepélyes megnyitón.

 

A PICK és a MOME kiállítása május 9-18. között látogatható a BBBKultPont Galéria és Közösségi Térben (Budapest, Bartók Béla út 46.), a kiállítás ideje alatt pedig számos kísérőrendezvénnyel készülnek a szervezők, így az érdeklődők a kurátor jelenlétében is megtekinthetik az alkotásokat tárlatvezetés keretében, vagy részt vehetnek Góg Angéla, az ízek és emlékek kutatójának interaktív előadásán, amelynek keretében akár saját ízemlékeiket is felidézhetik. A kiállítás ingyenesen látogatható, a kísérőesemények regisztrációhoz kötöttek.

 

További információk a kiállítás Facebook eseményén találhatóak: LINK